Fotograaf Leiden

Pasfoto op locatie laten maken

Een pasfoto laten maken kan uiteraard bij een pasfotograaf in de pasfoto studio. Helaas is het niet voor iedereen een optie om naar een pasfotograaf te gaan. De meest voorkomende redenen zijn een verminderde mobiliteit of geen tijd om er op uit te gaan. Precies om dit probleem te verhelpen bestaat de pasfoto op locatie service.

Een pasfoto op locatie laten maken kost afhankelijk van waar u woont 99 tot 149 euro. De pasfoto voldoet aan officiele eisen en wordt 1-3 dagen na het maken van de foto per post verzonden. Eventueel kunt u ook digitale pasfoto’s bijbestellen. 

Pasfoto op locatie laten maken

Een pasfoto op locatie maken is een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn en daardoor niet naar een pasfotograaf kunnen. Veel pasfotografen zitten in het stadscentrum en zijn daardoor moeilijker bereikbaar. Ook kan het zijn dat u enkel gebruik kan maken van het openbaar vervoer en de pasfotograaf niet met het openbaar vervoer bereikbaar is. In dit geval is een pasfoto op locatie maken de uitkomst.

Indien u kiest voor het maken van een pasfoto op locatie dan moet u eerst een fotogaaf vinden die deze dienst aanbied. Soms doet de pasfotograaf dit, maar er zijn ook een hoop fotografen die geen pasfotostudio hebben maar wel pasfoto’s op locatie aanbieden. Bent u benieuwd of er een fotograaf in uw regio beschikbaar is dan kunt u het formulier invullen. Wij sturen uw aanvraag vervolgens naar de dichtstbijzijnde locatie pasfotograaf, vervolgens kunt u met de fotograaf uw wensen afstemmen.

Pasfotograaf

Als u een keuze voor een fotograaf gemaakt hebt zal de pasfotograaf op de afgesproken datum en tijd op de locatie die u doorgegeven hebt verschijnen. De pasfotograaf heeft een mobiele fotostudio mee. De mobiele fotostudio bestaat uit een achtergrond, flitser en de camera apparatuur. De pasfotograaf vertelt wat u moet doen en maakt de officiele pasfoto. Vervolgens gaat de fotograaf terug naar de studio, print de pasfoto’s uit op een pasfoto printer en stuurt deze per post op. Enkele dagen later heeft u een pasfoto en kunt u een afspraak maken bij de gemeente of kunt u iemand van de gemeente langs laten komen.

Kosten pasfoto op locatie

De kosten van een pasfoto in de randstad bedragen 99,-. Buiten de regio kunnen de kosten oplopen tot 149,- omdat de reistijd voor de fotograaf daar vaak groter is. U kunt uw postcode invullen in onze tool om een preciezere inschatting te krijgen.

Bij de prijs zitten de reiskosten altijd inbegrepen. Ook krijgt u altijd 6 pasfoto’s, het is mogelijk om extra pasfoto’s bij te bestellen of een extra foto voor niet officiele documenten bij te laten maken zoals uw ov kaart, club pas of zelfs voor uw social media profielfoto. Een extra set pasfoto’s kost ongeveer 10 euro. Digitale pasfoto’s ontvangen kost ook 10 euro. Afhankelijk van de fotograaf in uw regio kunnen deze prijzen iets afwijken.

Pasfoto officiele eisen

Er zijn veel eisen voor een officiele pasfoto. Het is daarom ook belangrijk dat u een fotograaf laat komen die zijn vak goed verstaat. De voorselectie van pasfotografen hebben wij gelukkig al voor u gedaan.

Bij een officiele pasfoto mogen er geen schaduwen op het gezicht vallen, moet u recht in de camera kijken en mogen uw tanden niet zichtbaar zijn. Ook moeten uw wenkbrouwen zichtbaar zijn. Heeft u dus een pony of andere haardracht waarbij uw haar over uw wenkbrouwen valt dan is het verstandig om uw haar vast te zetten met een clip of haarspeldje. Een hoofddeksel dragen is ook niet toegestaan, tenzij uw hoofdbedekking een religieuze achtergrond heeft. tot slot moeten uw beide ogen goed zichtbaar zijn.

De reden voor deze stricte eisen is de gezichtsherkenningssoftware die gebruikt wordt door verschillende instanties. Deze software kan niet goed omgaan met te grote verschillen. Als uw pasfoto niet aan deze eisen zou voldoen zou bijvoorbeeld de software op vliegvelden die automatisch paspoorten scannen niet werken, of zou uw pasfoto uberhoupt niet op uw pasfoto gezet kunnen worden.

Pasfoto voor rijbewijs

De eisen voor een pasfoto op een rijbewijs zijn gelijk aan die van een pasfoto op ieder ander officieel document. Het is dus niet zo dat deze eisen soepeler zijn omdat een rijbewijs een minder officieel document zou zijn dan een identificatie bewijs (ID) of paspoort. Een rijbewijs is een wettig legitimatie document en moet dus aan dezelfde voorwaarden voldoen.

Pasfoto met bril

Bent u een bril drager dan is het maken van de pasfoto lastiger. Dit komt omdat de bril nog wel eens schaduw in het gezicht wil geven of een reflectie in de glazen kan veroorzaken. Het is verstandig om voor de zekerheid de bril af te zetten. Vooral dikkere monturen worden vrijwel altijd afgekeurd. Wilt u toch bij de gemeente proberen om een pasfoto met bril op uw document te krijgen dan is het raadzaam om een extra set te laten maken waar u ook zonder uw bril op staat. Op deze manier heeft u altijd een set bij de hand die geschikt is.

Pasfoto met hoofddoek

Wanneer u een hoofddoek draagt om religieuze redenen dan mag deze gewoon op de pasfoto. Wel is het belangrijk dat uw ogen, wenkbrouwen, en mond volledig zichtbaar zijn. Andere religieuze hoofddeksels zijn ook toegestaan.

Er zijn uitzonderingen op de regel. In tegenstelling tot wat veel mensen geloven is het niet toegestaan om met een vergiet op uw hoofd op de foto te gaan. Zelfs niet als u aanhanger bent van de Kerk van het vliegend Spaghettimonster.

Pasfoto in rolstoel

Bij een pasfoto op locatie komt het vaak voor dat de klant in een rolstoel zit. Bij het maken van een pasfoto van iemand die in een rolstoel zit moet er op een aantal zaken gelet worden. De regels van een pasfoto van een persoon in een rolstoel zijn hetzelfde. Er mag geen zichtbare ondersteuning zijn, ondersteuning die niet zichtbaar is is wel toegestaan. Het is dus belangrijk dat wanneer er een pasfoto in een rolstoel gemaakt wordt er nagedacht wordt over de lengte van de leuning van de stoel. Als de stoel op de foto zichtbaar is wanneer de foto uitgesneden is zal de foto niet goedgekeurd worden.

Digitale pasfoto voor linkedin

Het is mogelijk om de foto of een extra foto digitaal na te zenden en om deze voor linkedin of andere doeleinden te gebruiken. Bent u van plan dit te doen dan is het handig om te kijken naar onze informatie over een linkedin foto laten maken. Hier zijn vele tips te vinden die helpen bij het zo goed mogelijk op de foto staan. Zo is het verstandig om na te denken over uw uitdrukking, kleding en uw uitstraling.

Pasfoto locatie

Er zijn verschillende pasfoto locaties mogelijk. Het is belangrijk voor de fotograaf dat de locatie groot genoeg is. de fotograaf heeft een ruimte nodig die minimaal 2 meter breed is en 3 meter lang. De fotograaf moet namelijk zijn fotospullen kwijt kunnen en ook nog ver genoeg naar achter kunnen om de foto te kunnen maken. Wanneer de fotograaf te dicht op u zit zal de foto er vreemd uit zien en kan de vorm van uw gezicht op de foto anders zijn dan in het echt. De foto kan hierdoor afgekeurd worden omdat deze dan niet meer “Goed gelijkend” is.

Enkele voorbeelden van locaties waar wij eerder pasfoto’s gemaakt hebben zijn:

  • ziekenhuis. Bij het maken van een pasfoto in een ziekenhuis is het belangrijk dat het verplegend personeel op de hoogte is. Veelal wordt het maken van een pasfoto in samenwerking met het hoofd van een afdeling gedaan. Het is vaak raadzaam om tijdens het maken van de foto een verpleger bij de hand te hebben.
  • verzorgingstehuis. Pasfoto’s in verzorginstehuizen komen vaak voor. Bent u op zoek naar een pasfoto in een verzorgingstehuis dan is het handig om te vragen of het verzorginstehuis dit normaliter regelt. Is dit niet het geval dan kunt u in overleg met het verplegend personeel een afspraak maken met een van onze fotografen.
  • bejaardentehuis. In een bejaardentehuis maken de gasten regelmatig zelf direct afspraken met de pasfotograaf. Ook kan het zo zijn dat de partner een afspraak maakt voor zijn of haar geliefde.
  • zorghotel. In een zorghotel pasfoto’s maken hebben wij ook regelmatig gedaan. Hier geld hetzelfde als bij een verzorgingstehuis
  • thuis. Wanneer u minder goed ter been bent maar nog wel thuis woont kunnen wij gewoon bij u thuis een pasfoto verzorgen.
  • op kantoor. Heeft u het druk en geen tijd om naar een pasfotograaf te gaan dan kunt u op kantoor een pasfoto sessie aanvragen.
  • Op het werk. Ook wanneer u geen kantoor baan heeft kunnen wij op uw locatie pasfoto’s maken. Denk bijvoorbeeld aan de bemanning van een schip dat foto’s nodig heeft ter identificatie of een club waar foto’s gemaakt moeten worden voor de clubpassen.

Pasfoto openingstijden

Een afspraak voor een pasfoto kan 7 dagen per week van 9.00 tot 21.00 gemaakt worden. Boek altijd eerst een afspraak, het kan enkele dagen duren voor de fotograaf tijd heeft om u op de foto te zetten. Heeft u een pasfoto met spoed nodig, geef dit dan aan, wij zullen hier zo veel mogelijk rekening mee houden.

Bekijk meer recente berichten:

Foto tips

Linkedin foto laten maken

Linkedin is voor veel ondernemers en werkzoekenden een belangrijk platform om zakelijke connecties te onderhouden. Veel mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om niet

Lees bericht »