Fotograaf Leiden

Linkedin foto laten maken

Linkedin is voor veel ondernemers en werkzoekenden een belangrijk platform om zakelijke connecties te onderhouden. Veel mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om niet een uitgesneden foto van een vakantie te nemen maar een professionele foto te laten maken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of juist het laatste nieuws van je bedrijf wil laten weten, linkedin is een belangrijke bron van zakelijk contact. Precies om deze reden is het belangrijk om je profiel op linkedin zo verzorgd en professioneel mogelijk over te laten komen. het hebben van een goede profielfoto is een van de aspecten die helpt bij de volledigheid en professionaliteit van je profiel. Een Linkedin foto laten maken door een fotograaf is dus een logische stap.

je gezicht moet het middelpunt van het beeld zijn. ga voor een portretfoto voor je LinkedIn profielfoto, waarbij je gezicht ongeveer 60 procent van het kader in beslag neemt. Snijd de foto vanaf de bovenkant van je schouders tot net boven je hoofd, zodat je gezicht het kader vult en de nadruk legt op je vriendelijke uitdrukking.

Waar moet een linkedin foto aan voldoen

Wanneer je een foto voor linkedin maakt is het belangrijk dat deze een juiste uitstraling heeft. De uitstraling is geheel afhankelijk van het doel van je linkedin en de uitstraling die jij graag hebt. Wil je liever als open en vriendelijk gezien worden dan is een strenge foto in een jasje en een dasje misschien niet de beste oplossing.

Zakelijke uitstraling linkedin.

Verreweg de meest populaire uitstraling voor linkedin is de zakelijke of professionele uitstraling. Omdat linkedin gericht is op zakelijke gebruikers zie je dit type foto veel terug komen. Belangrijk is dat bij dergelijke foto’s je er verzorgd uit ziet. Een goed zittend pak, geschoren gezicht of voor dames een nette blouse zijn prettige kleding opties voor deze uitstraling. Viendelijk kijken is belangrijk bij een dergelijke foto om de strenge stijl van deze foto’s wat te compenseren. De meeste foto’s worden op een strakke witte of blauwe achtergrond gemaakt, een beetje als een schoolfoto dus ;).

Vriendelijke uitstraling linkedin

Wanneer je niet tot de grote grijze massa wil behoren maar jezelf wat vlotter vind dan de gemiddelde linkedin gebruiker kun je voor een cashual chique uitstraling gaan. Je kleding is dan iets minder formeel en lachen met tanden is geen probleem. Ook heb je wat meer vrijheid in het kiezen van een achtergrond. Een zwarte of donkerrode achtergrond werkt vaak goed op het moment dat je voor een wat luxere uitstraling wil gaan. Wil je een wat vlottere uitstraling dan kun je er zelfs voor kiezen om een foto buiten te maken. Kies in dit geval altijd voor een rustige achtergrond die past bij je stijl en niet teveel afleid.

leuke uitstraling linkedin

Liever gezien worden als grappige, joviale vrije geest? Ga dan voor een vlotte foto door je normale kleding aan te doen en een locatie voor de fotoshoot te kiezen die past bij deze uitstraling. Een vrolijke buiten locatie in de natuur of in een andere kleurrijke locatie werkt vaak goed. Misschien is de bedrijfslocatie van de fotograaf ook wel heel geschikt voor een wat informelere fotoshoot. Veel fotosessies worden bij de fotograaf in een informele setting gemaakt. Wij hebben bijvoorbeeld ook een woonkamer setting in de fotostudio.

Wat kost een professionele linkedin foto laten maken

Om een goed beeld te geven van wat de kosten zijn van een professionele linkedin foto hebben we 10 fotografen met elkaar vergeleken. Veel fotografen hebben verschillende pakketten. We hebben de gemiddelde prijs aangehouden als er meerdere pakketten aangeboden worden. De gemiddelde kosten kwamen uit op 122,65. De goedkoopste fotograaf vroeg 23,50 per portret en het duurste pakket dat wij tegen kwamen was 450 euro.

Fotograaf naamprijs rangeGemiddelde kostenGem. lengte fotoshoot
Link fotografie100 - 32519143 min
photosessionsnvt23,5015 min
Mourice Jagernvt149geen tijdslimiet
fotovannoortnvt85 ex btw.15-30 min
Photoworkx79 - 17512745 min
robinvanderploegnvt50onbekend
marcomenkampnvt250 (1 tot 10 personen)onbekend
geertvandevennvt3915 min
xammes99 - 45022879 mi

De beoordeelde fotografen hebben verschillende extra services die aangeboden worden. Let er op dat extra foto’s soms extra geld kosten. Ook hebben goedkopere fotografen vaak pakketten ter uitbreiding of moet er betaald worden voor commercieel gebruik van de foto’s. Let er ook op of je de foto’s in hoge resolutie krijgt.

Hoe kies je de beste fotograaf voor je professionele linkedin profielfoto?

Nu je de kosten op een rij hebt is het een kwestie van de juiste fotograaf kiezen. Je hebt in de basis twee keuzes. Je kunt voor een fotograaf gaan die toegespitst is op zakelijke fotografie. Een toegespitst bedrijf is specialist op een specifiek gebied. Als dit aansluit bij je wensen dan is het een makkelijke keuze je kunt dan een zakelijk portret laten maken. Wil jij wel een foto hebben maar is deze niet perse voor professioneel gebruik dan kun je misschien naar een fotograaf gaan die zich meer richt op de particuliere markt.

Lees de reviews die fotografen hebben gekregen op google. Wanneer een fotograaf slechte reviews heeft gehad hoeft dit nog niet direct een probleem te zijn maar als het overgrote deel negatief is moet je je toch gaan afvragen of je niet voor een ander wil gaan. Ook kun je in veel gevallen reviews lezen op onafhankelijke platformen. Google eens op de naam van de fotograaf incombinatie met “ervaring” of “review” en kijk wat er boven komt.

Bekijk hoe lang jij over het maken van je foto wil doen. De ene fotosessie duurt vrij kort, de andere fotosessie kan uren duren. Afhankelijk van je wensen kun je een inschatting maken wat het best bij je wensen aansluit. Wil jij bijvoorbeeld meerdere outfits proberen en je make up bij de fotograaf laten doen dan kun je op enkele uren rekenen. Wil je een snelle simpele foto dan kun je in een kwartiertje weer buiten staan.

Bel de fotograaf met een vraag. Niet alleen krijg je direct antwoord op je vraag, je krijgt ook een beter gevoel van hoe de fotograaf is. Als de communicatie prettig verloopt zal de communicatie tijdens de fotoshoot waarschijnlijk ook prettig verlopen. Let er wel op dat je de fotograaf te spreken krijgt die daadwerkelijk de foto’s maakt. Grotere fotografie bedrijven kunnen een manager of receptioniste in dienst hebben, dat geeft je weinig info over hoe de fotograaf is.

Linkedin foto nabewerking

Misschien wel net zo belangrijk als het maken van een foto is het nabewerken van een foto. Bepaal vooraf of jij juist een vrij pittige nabewerking wil waarbij je hele gezicht glad getrokken wordt of dat je juist een wat realistischere uitstraling wil hebben. Het een is niet perse beter dan het ander. Wanneer je bijvoorbeeld in een schoonheidssalon werkzaam bent of daar wil gaan solliciteren dan kan ik me best voorstellen dat je een wat strakker bewerkte foto zou willen dan wanneer je bijvoorbeeld bij een beveiligingsbedrijf aan de slag gaat. Als een foto professioneel nabewerkt is kun je pas echt het verschil zien tussen een foto die je zelf gemaakt hebt of een foto die door een fotograaf gemaakt is.

Professionele nabewerking

Een professioneel nabewerkte foto maakt het verschil maar hoe zie je of een foto . professioneel nabewerkt is of dat de foto door een amateur door een setje filters getrokken is? Er zijn een paar manieren waarop je dat kan zien maar je moet ook met een aantal zaken rekening houden

  • Is de kleur van de foto juist? Zie jij er niet te groen, paars, rood of geel uit? let er op dat als je dit checkt dat je het bekijkt op een goede monitor. Het gros van de monitoren heeft een onjuiste representatie van de kleuren en zal dus een slecht beeld geven. Check een foto op je ipad of iphone, deze kleuren zijn over het algemeen vrij goed.
  • Is het contrast van de foto goed? Zijn de zwarte delen van de foto echt zwart, de witte delen van de foto echt wit, ziet de foto er niet vaal uit?
  • is de foto van hoge resolutie? Een hoge resolutie foto is voor linkedin niet nodig maar wel prettig om te hebben. Wil je namelijk nog een keer een van de foto’s af laten drukken dan kun je dit het beste van een hoge resolutie foto laten doen.
  • is de foto niet overdreven verscherpt? Wanneer je naar de. randen van je haar kijkt, zie je dan vreemde blauw witte randen? dat is een teken van teveel verscherping.

Welke achtergrond kies je voor je linkedin foto?

Er zijn twee mogelijkheden bij het kiezen van een achtergrond. Je kunt voor een zakelijke uitstraling gaan of je kunt juist een foto op locatie laten maken waarbij je een wat lossere uitstraling krijgt. Als je voor een foto op locatie gaat is het belangrijk om een passende locatie te kiezen. Het grootste gedeelte van je foto zal waarschijnlijk uit achtergrond bestaan dus onderschat dit gedeelte niet. Kies voor een achtergrond die past bij wat je wil uitstralen. Let er ook op dat je bij een buitenlocatie altijd een backup hebt waar je binnen foto’s kunt maken.

Ga je voor een zakelijkere of strakkere uitstraling dan heb je nog keuze uit een zwarte, witte of gekleurde achtergrond. Laat je adviseren door de fotograaf en bespreek wat het best bij je past.

Hoe zorg je er voor dat je goed op de foto staat?

Veel van onze klanten vinden van zichzelf dat zij niet goed op de foto staan. We horen vaak verschillende uitspraken voorbij komen als “ik ben niet fotogeniek” “ik vind het niet leuk om op de foto te staan” of “ik sta toch nooit goed op de foto”. In tegenstelling tot wat veel mensen geloven bestaat er niet echt zo iets als fotogeniek zijn. Wel vinden sommige mensen het minder leuk om op de foto te gaan. Als dat het geval is zul je dat waarschijnlijk ook uitstralen. Dat is de reden dat je niet goed op de foto staat. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te doorbreken. Wanneer je weet hoe je op de foto moet staan zul je merken dat je er goed op staat en misschien ga je dan op de foto gaan wel leuk vinden!

Je houding tijdens een fotoshoot

De basis van je houding is je uitstraling. Met uitstraling bedoelen we niet hoe je hoofd staat maar hoe je zit of staat. Heb jij een wat forser postuur wat je graag wil maskeren dan is het raadzaam om een klein beetje gedraaid te gaan zitten. Niet je schouders recht naar de camera want dan lijk je breder dan je daadwerkelijk bent. Ben je juist heel smal en wil je wat breder overkomen dan ga je recht tegenover de camera staan of zitten.

Vervolgens is het belangrijk dat je niet achterover gaat staan of zitten. Dit kan je namelijk een luie, bange of ongeinteresseerde foto opleveren. Zorg dat je met je borst richting de camera gaat zitten. Let op dat je niet vanuit je neus of kin naar de camera gaat want dat zorgt er voor dat je nek raar lang of gebogen wordt. Vervolgens ga je vanuit je onderrug rechtop zitten. Het kan makkelijk zijn om je hand op je knie te leggen zodat je wat natuurlijker zit. Voor de foto maakt dit niet uit maar het kan wat prettiger voelen. Op de foto lijkt het snel alsof je meer achterover zit dan je daadwerkelijk zit. Je kunt dus redelijk ver voorover zitten zonder dat het er vreemd uit ziet.

Lachen met tanden of niet?

Als dit een vraag is die je jezelf stelt is het antwoord waarschijnlijk: “gewoon lachen met je tanden”. Je ziet er vriendelijker uit met je tanden ontbloot. De enige reden om dit niet te doen is als je een slecht gebit hebt. Ook een kleine lach is vaak al voldoende. Uiteraard moet het er niet uit zien alsof je de grootste lol hebt, het moet wel een zakelijke foto blijven. Het is ook belangrijk dat je een leuke fotograaf hebt natuurlijk, anders is het lastig om je op je gemakt te voelen.

De kleding bij een fotoshoot

Let er op dat je altijd kleding aan hebt waarin jij je comfortabel voelt. Als je je prettiger voelt zul je ook een betere foto krijgen. Een goede linkedin foto laten maken kan alleen als je ook goede linkedin foto kleding aan hebt. Dit is meestal redelijk zakelijke kleding. Doe een bouse of jasje aan en communiceer met de fotograaf wat je het beste kunt combineren met de achtergrond waarop je gefotografeerd gaat worden. Meer informatie over kleding fotografie kun je vinden in onze kleding tips voor fotoshoots pagina.

Veelgestelde vragen

Hoe laat ik de fotoshoot aansluiten bij mijn bedrijf en huisstijl?

Je kunt een branded bedrijfsreportage doen waarbij je foto’s van alle medewerkers laat maken. In overleg met de fotograaf bepaal je de stijl van de fotografie en zorg je dat dit aansluit bij de huisstijl. Ook moeten alle portretten bij elkaar aansluiten. Het resultaat is een uniforme uitstraling die past bij je bedrijf. Ook kun je bij de bedrijfsreportage andere foto’s van je bedrijf laten maken, bijvoorbeeld als header images voor op de website. Door dit alles door een fotograaf te laten doen sluiten de huisstijl, het algemene beeldmateriaal en de portretten goed bij elkaar aan. voor meer tips kijk je bij fotografie stijl bepalen.

Wat is het verloop van een fotoshoot?

De meeste fotoshoots starten met een telefonisch kennismakingsgesprek, uiteraard nadat jij op de site hebt gekeken en de fotograaf hebt uitgekozen. Je geeft voorafgaand aan de fotoshoot je wensen door. De fotograaf maakt vervolgens de foto op een passende locatie en bewerkt deze. Jij krijgt enkele weken later de professioneel nabewerkte foto’s binnen per mail of via wetransfer/usb.

Kun je de fotoshoot op de bedrijfslocatie houden?

Jazeker, veel fotografen bieden een studio op locatie aan. Zorg er voor dat je een grote lege ruimte beschikbaar hebt. Het formaat van de ruimte zou idealiter minimaal 3m hoog, 5 meter lang en 3 meter breed moeten zijn. Ook kun je een profielfotodag organiseren als je de foto’s op kantoor laat maken. Een profielfotodag op locatie zorgt er voor dat je al je personeel in een of enkele dagen van branded portretten kan voorzien.

Hoe zorg ik er voor dat mijn foto’s opvallen tussen de massa?

Er zijn een aantal trucs die je kunt uithalen om een krachtig beeld te creeren waar de identiteit van het bedrijf maar ook van de medewerkers goed naar voren komt. Spreek voorafgaand aan de fotoshoot de huisstijl door zodat de foto’s daar op aansluiten. Zorg er ook voor dat je niet meerdere fotografen neemt voor dezelfde klus, de stijl van de fotograaf zie je namelijk altijd terug. Voor een opvallend, krachtig beeld kun je het best een witte achtergrond nemen.

Bekijk meer recente berichten:

Foto tips

Linkedin foto laten maken

Linkedin is voor veel ondernemers en werkzoekenden een belangrijk platform om zakelijke connecties te onderhouden. Veel mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om niet

Lees bericht »