Fotograaf Leiden

fotoshoot kleding advies

Fotoshoot kleding advies

Wat moet ik aan voor een fotoshoot? Een vraag die ik als fotograaf vaak krijg, zowel van klanten die zakelijk op de foto gaan als bij familieportretten of fotoshoots met vrienden. Het kan lastig zijn om de juiste outfit uit te zoeken en het wordt nog moeilijker als je met meerdere mensen op een foto moet.

De belangrijkste tip: Doe kleding aan die goed zit en waar je je lekker in voelt, dit heeft direct invloed op je houding en uitstraling wanneer je op de foto gaat. 

Zakelijke fotoshoot kleding advies

Bij zakelijke fotografie zoals een portretfoto is het hoofddoel de kijker een goed beeld te geven van wat ze van je kunnen verwachten. Veel belangrijker dan je kleding is hoe je op de foto staat. Bepaal vooraf wat je zou willen overbrengen. Vaak wil je een professionele houding uitstralen, waarbij je zowel serieus genomen wordt, maar ook vriendelijk overkomt. Het is verstandig om je net wat representatiever te kleden dan je normaal zou doen: voor mannen een pak, voor vrouwen een blouse, jurk of shirt met rok. Natuurlijk hangt dit ook af van wat gebruikelijk is in je branche. De belangrijkste tip is om altijd kleding te dragen waarin je je comfortabel voelt. Wanneer je ontspannen bent, zie je dat meteen terug op de foto.

Let er ook op dat de kleding goed zit: zorg dat je de juiste maat draagt (dit gaat verrassend vaak mis!), dat overhemden netjes gestreken zijn en jasjes vers van de stomerij komen. Zo laat je een goed verzorgde indruk achter.

Kleuren, structuren en prints voor fotoshoots

Voor alle soorten fotografie geldt: trek kleding aan die niet afleidt. Laat dus je kleding met felle kleurtjes, heftige patronen of grote prints in de kast hangen. Heftige kleding leidt af van de hoofdzaak – je gezicht – en kan ervoor zorgen dat de foto’s rommelig lijken. Ook ruitjes en fijne lijntjes kun je beter thuislaten, want camera’s kunnen van een shirt met hele fijne lijnen een brei van vreemde kleuren of patronen maken. Let er ook op dat je sierraden niet te veel afleiden, maar er juist voor zorgen dat ze op een rustige manier bijdragen aan je uitstraling. Als je wilt dat de foto jarenlang bruikbaar blijft, zorg er dan ook voor dat de kleding niet al te modegevoelig is. Natuurlijk hoef je je eigen kledingstijl niet helemaal thuis te laten, want dan kan je immers niet goed meer laten zien waar jij voor staat.

Groepsfoto kleding

Bij groepsfoto’s zijn twee dingen belangrijk: wat doet de rest aan en wat is de omgeving van de foto? Ga je voor een donkere omgeving, dan is het een goed idee om lichtere kleding aan te trekken. Vraag dit dus na voordat je je kledingkeuze maakt. Je kunt het best met de rest van de groep afstemmen wat voor outfits jullie zullen dragen. Je kunt ervoor kiezen om een gevarieerd kleurenpalet te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om allemaal ongeveer hetzelfde aan te doen.

Have fun!

Het allerbelangrijkste bij een fotoshoot is wel om er plezier in te hebben, want dan sta je vanzelf ontspannen en vriendelijk op de foto.

Volg je deze tips op, dan moet het helemaal goed komen met je fotoshoot. Heb je toch nog vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen

FotoLucas1IMG_9902TE6A7853-1

Tips kleding fotoshoot:

  • Geen patronen, prints of felle kleuren
  • Draag kleding waarin je je comfortabel voelt
  • Druk je eigen stijl op een subtiele manier uit
  • Doe kleding aan die goed zit
  • Let op de omgeving van de foto
  • Stem af bij groepsfoto’s duidelijk af welke kleding wordt verwacht

Bekijk meer recente berichten:

Foto tips

Linkedin foto laten maken

Linkedin is voor veel ondernemers en werkzoekenden een belangrijk platform om zakelijke connecties te onderhouden. Veel mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om niet

Lees bericht »