Fotograaf Leiden

Vriendinnen fotoshoot

Groepsfoto’s zijn niet alleen leuk als herinneringen, met zn allen op de foto is ook een geweldig uitje!

De meeste groepsfoto’s worden bij ons op locatie in leiden en omstreken gehouden. Voor de fotoshoot bepalen we samen hoe en waar de fotoshoot gehouden moet worden. Hierbij moet je denken aan kleding, locaties en bijvoorbeeld de vraag of het kleur of zwart wit moet worden. Ook overleggen we wat je bij de fotoshoot wilt. Ingelijste foto’s? canvassen? digitale foto’s? Alles is mogelijk. We hebben voorbeelden voor je klaar liggen zodat je weet hoe het eindproduct er uit komt te zien. 

Nadat jullie allemaal in de studio zijn geweest maken wij een selectie van de foto’s. Je krijgt de vooraf besproken foto’s mee en de rest is eenvoudig na te bestellen op de website.

Alle opnamen worden vakkundig bewaard, zodat je op elk moment de foto’s op de website kunt nabestellen.

Als je vragen hebt over deze fotosessie, je met een groep op de foto wilt, of je informatie wilt over de beschikbaarheid, verwijzen we je graag door naar de contactpagina. Als je er al uit bent kun je de fotoshoot hieronder meteen bestellen!

Fotoshoot in de studio

Een studio fotoshoot met vriendinnen is een heel leuk uitje. Het is net wat bijzonderder dan een fotoshoot buiten, zo vaak kom je denk ik niet in een studio.

In de fotostudio krijg je een wat formelere fotoshoot dan buiten. Afhankelijk van de wensen kun je natuurlijk je fotoshoot zo maken als je wil. Heb je een bepaald idee dat je graag wil uitvoeren dan horen we dat graag vooraf.

In de fotoshoot heb je de mogelijkheid om verschillende accessoires te gebruiken, kleding setjes te wisselen en kun je verschillende kleuren achtergronden kiezen.

Fotoshoot buiten

Een fotoshoot buiten zal in de meeste gevallen een wat informelere foto opleveren. Het heeft bijna altijd mijn voorkeur. Je mist de ervaring van studio fotografie maar zal wel gezelligere foto’s krijgen.

Wat locaties betreft heb je een hoop mogelijkheden. Ik fotografeer vaak in de duinen, op het strand of in het bos. Vaak wordt er ook een locatie gekozen die voor de groep een bepaalde betekenis heeft. Denk bijvoorbeeld aan een plek waar je elkaar ontmoet hebt of waar je vaak komt.

Bij buitenfotografie speelt het weer natuurlijk wel een rol. Het is handig om een binnen backup plan te hebben voor als het regent. Mocht dat niet kunnen dan is het handig om vooraf het weer in de gaten te houden zodat je een aantal dagen van te voren een andere datum kunt plannen. Dit doe je natuurlijk in overleg met de fotograaf.

Kosten

Gemiddeld zal de fotoshoot zo’n 100 euro kosten. De meeste fotoshoots kosten tussen de 75 en 150 euro. Minimaal kost een fotoshoot 50 euro en een high end fotoshoot kan wel tot 500 euro kosten.

Wat de precieze kosten zijn is afhankelijk van het aantal personen dat op de foto gaat. Je kunt een prijs opvragen als je de precieze kosten wil weten.

Fotoshoot ideeën

  1. Met een fotoshoot kun je alle kanten op gaan. Om te beginnen is het leuk om de kleding op elkaar af te stemmen. Misschien wil je allemaal hetzelfde aan of misschien juist wel allemaal iets anders. Denk dus na over de kleding die je kiest. Maak vooraf een appgroep aan waarin je kunt laten zien welke kleding je denkt te gaan dragen.
  2. Check pinterest voor leuke borden. Op pinterest zie je superveel inspiratie. Is er iets wat je aanstaat? Bespreek dit dan met de fotograaf zodat hij er rekening mee kan houden.
  3. Foto’s tijdens je favoriete activiteit. Tennis je bijvoorbeeld vaak met je vriendinnen? Waarom dan geen fotoshoot op de tennisbaan? Gaan jullie vaak hardlopen, wandelen, of misschien samen koken/eten? Al deze activiteiten kun je vastleggen. Zo heb je een unieke fotoshoot die aansluit bij je vriendinnengroep.

Inhoudsopgave