Fotograaf Leiden

Personeelsfotografie

Professionele zakelijke portretten geven een gezicht aan uw bedrijf.

Portretten van alle medewerkers binnen uw bedrijf

Een zakelijk portret zorgt voor een professionele uitstraling. Krachtige portretten weerspiegelen je betrouwbaarheid en laten zien dat je voor kwaliteit staat. Onze bedrijfsportretten worden in uw stijl gefotografeerd zodat deze meer laten zien dan enkel de gezichten in uw bedrijf. 

Zo gaat onze portretfotografie in zijn werk

Locatie keuze

Vooraf bespreken we waar de foto’s gemaakt worden. Soms kan het bij ons in de studio, soms is het handiger als we langs komen. In de praktijk fotograferen we 80% van de klussen op locatie. Er wordt dan een mobiele fotostudio opgezet

Briefing voor medewerkers

Alle medewerkers krijgen een briefing. Deze kan samen met de klant opgesteld worden. In de briefing staat wat er staat te gebeuren, wat het doel van de foto’s is en wat de kleding wensen van het bedrijf zijn. Zo is iedereen op de hoogte en zijn de foto’s uniform. Dit is handig als het bedrijf een bepaalde stijl wil aanhouden.

Medewerkers fotograferen

De medewerkers worden een voor een gefotografeerd. Als het nodig is om groepsfoto’s te maken wordt er vaak een tweede foto gemaakt waar de medewerkers van top tot teen op staan. Deze foto’s kunnen later samengevoegd worden tot een groepsfoto. Het voordeel van de groepsfoto’s op deze manier maken is dat er later medewerkers verwijderd of toegevoegd kunnen worden. Ook kunnen medewerkers van verschillende kantoren op 1 foto zonder dat zij fysiek bij elkaar hoeven te komen om een foto te maken.

Nabewerking

De foto’s worden nabewerkt. Vaak wordt er een losse set achtergronden gefotografeerd waar de medewerkers op geplaatst worden. De portretten worden dan vrijstaand gemaakt zodat zij op de achtergronden gezet kunnen worden. De achtergronden kunnen op deze manier later nog aangepast worden.

Oplevering

De afbeeldingen worden in het gewenste afbeeldingsformaat aangeleverd zodat deze direct op de site en in offline promotiemiddelen gebruikt kunnen worden.

Alles bij elkaar duurt het maken van een portretfoto ongeveer 30 minuten. In deze 30 minuten wordt kort de tijd genomen om degene die op de foto komt op zijn gemak te stellen, uit te leggen hoe hij of zij het beste op de foto kan staan en worden meerdere foto’s gemaakt.

De foto’s kunnen direct op de computer bekeken worden zodat de beste foto uitgezocht kan worden. We merken dat dit de prettigste manier van de juiste foto selecteren is gezien er niet tientallen foto’s constant heen en weer verzonden hoeven te worden over de e-mail.

Eventuele retouche werkzaamheden worden genoteerd zodat dit bij de nabewerking meegenomen kan worden.

Onze werkwijze

Bedrijfsportretten kunnen bij ons in de studio, op locatie of bij u op kantoor gefotografeerd worden. Als u kiest voor portretten bij u in het bedrijf kunnen wij een mobiele fotostudio opbouwen.

We houden altijd rekening met de stijl van uw bedrijf en zullen onze portretfotografie daar op aanpassen. We nemen altijd ruim de tijd om portretten te fotograferen zodat medewerkers de tijd hebben om op hun gemak gefotografeerd te worden, dit is een van de redenen waarom onze portretten zo persoonlijk zijn.

Fotografie opties

Portretfoto’s kunnen zowel in de studio alswel op locatie of in de mobiele fotostudio vanaf 1 persoon gerealiseerd worden. U kunt kiezen welke achtergronden en bewerkingen u wilt hebben om de foto’s bij uw bedrijf aan te laten sluiten.

Ook is het mogelijk om verschillende foto’s per sessie te maken. Veel bedrijven kiezen er voor om een zakelijke en een informelere foto te laten maken en deze voor verschillende doeleinden in te zetten. Ook kunnen wij vrijstaande foto’s afleveren waar later groepsfoto’s van gemaakt kunnen worden. 

Locatieportretten worden gemaakt op plekken die passen bij de stijl van het bedrijf. We kijken naar de sfeer die de beelden moeten uitstralen en gaan vervolgens gezamelijk een geschikte locatie zoeken. Vaak worden locatie portretten gemaakt bij foto’s die iets informeler moeten zijn maar waar wel duidelijk te zien is dat er aandacht aan besteed is. 

Aflevering

Alle foto’s worden in hoge resolutie afgeleverd maar kunnen indien gewenst ook vrijstaand of op webformaat gemaakt worden. 

Hoge resolutie foto’s zijn groot genoeg om voor drukwerk te gebruiken, zelfs tot 30×45.

Voor het web zijn deze foto’s echter te groot. Als deze foto’s ingeladen worden in een website zal de site trager worden. Daarom kunnen we in overleg De foto’s aanleveren in een formaat dat prettiger is om op het web te gebruiken.

De foto’s worden dan allemaal gecomprimeerd en in een bepaald aantal pixels aangeleverd. Hoe groot de foto’s precies worden is afhankelijk van uw site en waar op de site de foto’s ingezet worden.

Kosten

Zakelijke portretten worden vanaf 69,- gemaakt. Bij grotere groepen kunt u contact op nemen voor een prijsopgave op maat.

Inhoudsopgave